Ahoj, dnes tu máme dlouho slibovaný díl o zvířátkách! Hurá, super, design a zvířátka, co víc si přát. Neděste se, o kočkoptérách a podobných úchylnostech už nepadne ani slovo. Budou to samé milé věcičky. d8= (smajlík pro bobra s ochrannými brýlemi a přilbou)

 

Určitě často máte pocit, že vás někdo pozoruje. Nemluvím o lidech, ti jsou moc nápadní. Jak totiž všichni víme, skutečně geniální plán Velkého bratra bylo zotročit si zvířata. Vezměte si třeba vrány. Krouží a krouží a pozorují a pozorují... Satelity jsou proti nim slabý čajíček. No a psi! Koukají na vás těma psíma špionskýma očima. Možná i to inspirovalo italskou designérku Eleanor Trevisanutto, která vytvořila pro společnost Parson sérii průmyslových kamer vypadajících jako zvířátka. Až vám bude příště připadat, že ten papouch s hranatými rysy na vás nějak blbě kouká, tak už víte jak to je. Více informací najdete v tomhle článku.

Kamery ve tvaru zvířat od italské designérky Eleanor Trevisanutto.

 

 

Mladá německá designérka Hanna Emelie Ernsting vytvořila tyto skvělé zvířecí podnožky. Když večer sedíte u televize, můžete si na ně odložit své znavené nohy a vypadá to, jako kdyby vám je objímala zvířátka. Nebo jako kdybyste ty chlupáče v pokročilém stádiu rozkladu rozšlápli. Ať je to jak chce, stoličky jsou roztomilé. Kdo pozná jakého druhu zvěře je model Fin a Erni? Mimochodem Ernsting má na svědomí i tenhle skvělý gauč. Vypadá trochu jako moje pokusy o povlečení peřin, ale je to přesně ten vhodný nábytek k tulení. Nedoporučuji v něm dělat cokoliv jiného, povrch není stabilní a některé skvrny byste mohli najít až po několika letech.

Zvířecí podnožky jsou dílo designérky Hanny Emelie Ernsting z Německa.

 

 

Vhání vám slzy do očí každá zastřelená gorila horská? Nepotřebujete ke zlepšení svého sexuálního života rozdrcené rohy sněhobílých jednorožců? Tak to by se vám mohla líbit tahle skvělá série loveckých setů, které se dají přetransformovat do podoby ohrožených zvířat. Autorem je Rohan Chhabra, původem indický módní návrhář a designér. Jeho další zajímavé práce najdete třeba i tady. Jinak jak tak znám loveckou picí morálku, mohlo by se lovcům v tomto oblečení snadno stát, že postřílí sebe sami navzájem a vykuchají se na trofeje. Dobře jim tak.Ind Rohan Chhabra ušil lovecké obleky, které se dají přetransformovat do tvaru trofejí.

 

 

Pokud jste fanoušci porodů do vody, možná by vás zaujal tenhle koncept. Ai Hasegawa je japonská designérka, která dostala nápad, že vsadí delfíní plod do lidské ženy. Laboratorně, nebojte, strávit noc s delfínem není nutné. No nevím co bych k tomu napsal víc, koukněte se na video v článku. Chcete mít tatínka u porodu? Hasegawa má i koncept se žralokem. Cílem celé práce je nahradit úbytky chráněných živočichů. Třeba autorka časem vymyslí i porod nosorožce a to bych teda rád viděl! A co to všechno má společného s konvenčním designem? Nic moc, ale musel jsem vám ukázat Japonku rodící delfína. Jo a taky biologie a design teď frčí.

Schéma, jak porodit delfína. Japonsko, jak jinak...

 

 

A závěrem jako obvykle něco české a navíc zvířecky dobré. Před časem CZECHDESIGN zadal tendr na novou grafiku některých výrobků firmy Arpalit. Arpalit vyrábí antiparazitární prostředky pro psy, kočky, plazy a tak podobně. Soutěž vyhrál původem běloruský grafický designér Alexander Nevolin a jeho studio Creasence. Na obrázku srovnejte starý (vlevo) a nový design obalu jednoho spreje z nabídky Arpalitu. Super změna, ne?

Redesign obalů sprejů pro českou firmu Arpalit od studia Creasence.

 

 

Pro dnešek vám mávám tlapkou a zase za dva týdny!

 

 

Zdroje obrázků:
http://static.squarespace.com/static/51eed906e4b0953024980af9/5324e0aee4b0790f5a8a0fca/5324e0b4e4b0fc82b94a69a0/1394925855512/Animals-Video-Camera-Parson-Home-Security-2.jpg
https://www.interview.de/sites/default/files/Petstool%20Hanna%20Emelie%20Ernsting.jpg
http://www.catalogodiseno.com/wp-content/uploads/2013/11/Elephant.jpg
http://static.dezeen.com/uploads/2013/11/I-Wanna-Deliver-A-Dolphin-by-Ai-Hasegawa_dezeen_6_1000.gif
http://www.arpalit.cz/sites/default/files/3D_ARPALIT_ekto_sprej_150ml_0.jpg
http://www.arpalit.cz/sites/default/files/3D_ARPALIT_NEO_LESK_150ml_0.jpg